Sváteční omeleta frtalja

11. červenec 2011 | 10.35 | rubrika: Pohádková kuchařka

Vipavská frtalja

Luxusní omeleta k sváteční snídani

IMG_3566

Suroviny:

vejce, sůl, olej

klobása, sýr, bylinky

Ideální by samozřejmě bylo, kdybychom měli originální suroviny ze  Vipavské doliny - sušenou šunku pršut a sýry, které zrají v jeskyních slovinského krasu, a čerstvé bylinky. Slovinská kuchyně se vyznačuje totiž tím, že používá kvalitní domácí suroviny, v tom je její kouzlo.

Postup:

Vajíčka rozkvedláme v hrnku se solí a přidáme nadrobno nakrájenou klobásku nebo šunku, nastrouhaný sýr a nasekané bylinky (meduňka, bazalka, fenykl), na pánvi osmažíme a podáváme s čerstvou zeleninou.

Z Pohádkové kuchařky

Související články

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)