Sváteční omeleta frtalja

11. červenec 2011 | 10.35 |
blog › 
Sváteční omeleta frtalja

Vipavská frtalja

Luxusní omeleta k sváteční snídani

IMG_3566

Suroviny:

vejce, sůl, olej

klobása, sýr, bylinky

Ideální by samozřejmě bylo, kdybychom měli originální suroviny ze  Vipavské doliny - sušenou šunku pršut a sýry, které zrají v jeskyních slovinského krasu, a čerstvé bylinky. Slovinská kuchyně se vyznačuje totiž tím, že používá kvalitní domácí suroviny, v tom je její kouzlo.

Postup:

Vajíčka rozkvedláme v hrnku se solí a přidáme nadrobno nakrájenou klobásku nebo šunku, nastrouhaný sýr a nasekané bylinky (meduňka, bazalka, fenykl), na pánvi osmažíme a podáváme s čerstvou zeleninou.

Z Pohádkové kuchařky

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Související články

žádné články nebyly nenalezeny

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář