Zjednodušená gibanica

24. leden 2011 | 09.24 |

Prekmurska gibanica  gibanicaJ

Nejslavnější a nejrozšířenější slovinský zákusek, jehož receptura je chráněna zákonem EU. Tradiční prekmurska gibanica je tvořena čtyřmi nádivkami, které následují v přesně určeném pořadí. Peče se v kulaté nebo čtyřhranné formě. Původně se pekla v chlebové peci.

Zjednodušená gibanica

Šťavnatý osvěžující zákusek

1. směs

1 kelímek od jogurtu mouky

1 kelímek mletého máku

1 kelímek mletých ořechů

1 kelímek cukru

2. směs

5-6 nastrouhaných jablek

vanilkový cukr

skořice

rum

cukr podle chuti

3. směs

½ kg tvarohu

2 kysané smetany

3 celá vejce

Gibanica  Do vymazaného pekáče nasypeme polovinu první směsi, na to vložíme druhou směs, pak zbytek první směsi a nakonec polijeme třetí směsí.

   Pečeme 45 minut při 200 stupních.

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (1x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře